Heb je vragen over MyParcel? Bel ons dan gerust via 03 808 18 20
Verzenden met bpost of DPD? Aan jou de keuze.

Voortaan kan je ook met DPD verzenden!

 

Hoera! Na hard werken en maandenlang developen is het eindelijk zo ver. Ons platform is voortaan ‘Multi Carrier’ en DPD is de eerste nieuwe vervoerder die we hebben toegevoegd. Voor heel wat landen zal je nu nog voordeliger met DPD Pickup en Predict kunnen verzenden. Dus kies voortaan met welke vervoerder je wil verzenden. Voor elk type pakket en elke bestemmingen willen we op deze manier voor iedereen de geschikte verzendoplossing aanbieden. Al is het naar een huisadres of naar een pickup point. Welke nieuwe premium mogelijkheden DPD jou nog meer kan bieden, lees je hieronder.

 

DPD Pickup

Net zoals bij bpost kan je met DPD naar afhaallocaties verzenden, maar ook buiten België! Bij DPD zijn dit de “Pickup parcelshops”. Verzenden via DPD Pickup is een stuk voordeliger dan verzenden naar een thuisadres. DPD heeft intussen een ruim netwerk van 1600 Pickup parcelshops in de BENELUX opgebouwd en meer dan 40.000 in Europa. DPD Pickup is de perfecte oplossing voor wie voordelig en snel pakketten wil verzenden met ruime openingsuren van de shops, ook in het weekend!  Benieuwd waar er bij jou in de buurt een DPD Pickup parcelshop is? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

DPD Home met Predict

DPD biedt een snelle service en voordelige tarieven voor het verzenden aan huis binnen Europa. Daarnaast geniet je standaard op je zending:

 • 1 tarief van 0-30kg
  (voor de buurlanden hebben we ook een tarief van 0-3kg)
 • handtekening voor ontvangst
 • standaardverzekering tot € 520 per pakket op de aankoopwaarde
 • carbon neutral delivery
 • de premium optie Predict

 

 

Predict is een innovatieve manier om jezelf en jouw klanten meer gemak en flexibiliteit te bieden. Een dienstverlening waarmee je klanten zelf de controle houden over hun leveringen.

 • Levering tot op 1 uur nauwkeurig
  De ochtend van de levering krijgt de ontvanger per sms of e-mail het tijdvak van 1 uur door waarin de levering zal plaatsvinden. Zo weet hij precies wanneer het pakket aankomt en hoeft hij niet te wachten tot de DPD chauffeur aanbelt.
 • Inflight redirection options
  Een lastminutewijziging voor de levering? Met de Inflight-opties kan uw klant de datum en de plaats van levering aanpassen. Dit tot op 1 uur voor de geplande levering. Flexibiliteit ten top!
 • Live tracking
  Met “Follow My Parcel” weet uw klant altijd exact waar zijn pakket zich bevindt. Deze functionaliteit toont op een kaart waar de chauffeur is en hoeveel stops hij nog moet uitvoeren voor hij bij de ontvanger aankomt.

 

Ontdek in onderstaande video hoe Predict werkt.

 

Stel per land jouw vervoerder in

Voortaan kan je per land aangeven of je met bpost of DPD wil verzenden. Dit doe je eenvoudig in de backoffice van je account bij je shopinstellingen.

Ga naar je backoffice om meteen aan de slag te gaan! Opgelet, indien je gebruik maakt van onze automatische Track & Trace e-mails, dan dien je deze voor vervoerder DPD zelf even aan te passen. Ga naar Instellingen > Track & Trace en klik op het potloodicoontje achter het land waarvoor je de Track & Trace e-mails hebt geactiveerd. Hulp nodig? Aarzel dan niet ons te contacteren.

 

Jouw eigen Track & Trace pagina

Sinds kort heb je ook de mogelijkheid om een eigen Track & Trace pagina aan je klanten aan te bieden via ons interactief portaal.  Koppel je social media en verhoog je conversie door jouw Track & Trace pagina in je eigen huisstijl te zetten. Hoe je dit doet leggen we je in 4 eenvoudige stappen uit in deze blog.

 

Verpakkingsadvies

Ten slotte geven we je nog graag even het verpakkingsadvies van DPD mee. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden. Een goede verpakking is cruciaal om schade of verlies van een pakket te voorkomen. Klik hier voor meer informatie.

 

Vragen of meer informatie?

Hulp nodig of vragen? We helpen je graag! Bel gerust naar
03 808 18 20 of stuur ons een mailtje naar info@sendmyparcel.be.